Убиецът на 15-годишната ученичка в Сливен остава в ареста

Арестуваният е правил опит за самоубийство и в болницата, а по време на съдебното заседание е плакал

10.11.2015 | 16:52 Редактор: Ирина Георгиева
Убиецът на 15-годишната ученичка в Сливен остава в ареста

28-годишния Димитър Иванов, който уби 15-годишната ученичка Симона Великова и направи опит за убийство на още двама остава за постоянно в Окръжният съд в Сливен. Прокуратурата му е повдигнала две обвинения - за убийство и за опит на убийство на още двама души. 

Преди съдебното заседание бе оповестена декларация на обвиняемия, че не желае да бъде интервюиран и фотографиран от медиите, посочи БНР. Мъжът бе доведен в съдебната зала с белезници и след произнасянето на съда за незабавно влизане в сила на постоянната мярка "задържане под стража" бе върнат в следствения арест.

Димитър е правил опит за самоубийство и в болницата, а по време на съдебното заседание е плакал, обяви служебният му защитник адвокат Христо Христов.

"Личното ми мнение е, че с оглед неговата безопасност и опита за самоубийство е по-добре в арестите. Там има постоянно наблюдение, има лекарски контрол. Дали ще бъде назначена психологическа, или комплексна психиатрична експертиза, това решава разследването." - обясни Христов.

Бащата на обвиняемия Генчо Стоянов призна, че синът му има психически проблеми и каза пред журналисти, че се срамува от постъпката му. Той е познавал убитото момиче, но не знае дали Димитър я е преследвал и заплашвал.

"Тя много пъти е минавала покрай мене, поздравява, търсеше го тука. Не знам да я е заплашвал. Казва, че я е обичал много. Прави опити за самоубийство. Има някакви психически отклонения. Никой няма право да убива." - посочи Стоянов, цитиран от БНР.

Мярката за неотклонение може да бъде обжалвана пред Бургаския апелативен съд в тридневен срок.