Ненчев: Още пари за ВВС, ВМС и Сухопътни войски

Министърът на отбраната обеща да защитава интересите на военните

14.10.2015 | 15:07 Редактор: Ирина Георгиева
Ненчев: Още пари за ВВС, ВМС и Сухопътни войски

В Програмата за развитие на отбранителните способности на Въоръжените сили на Република България 2020г. е заложено увеличение на бюджета на Министерството на отбраната за 2016г. и ведомството е положило не малко усилия за разработването и приемането й. Това съобщи министърът на отбраната Николай Ненчев, който участва в тържественото отбелязване на 60-годишнината от създаването на военно формирование 24 480-Ловеч*. 

"Допълнителните средства ще бъдат разпределени за развитието и модернизирането на ВВС, ВМС и Сухопътните войски. Предстои да започнат консултациите с парламентарните групи за приемането на програмата от НС." - съобщи министър Ненчев.

В обръщението си министър Ненчев увери личния състав на формированието, че ще продължава да отстоява интересите на военнослужещите.

"Постът, на който съм, разглеждам само и единствено като длъжност, от която мога да бъда полезен на всеки един от хората, които са решили да свържат живота си с Българската армия. Празникът е повод за равносметка и изказвам своите благодарности на всеки един от вас, на вашите семейства. Ще направя всичко възможно да се чувствате спокойни и уверени." - поясни министър Ненчев.

*Военно формирование 24 480 е създадено през 1955 г. Основните задачи на формированието са свързани със съхранение, техническо обслужване и ремонт на боеприпаси.