Пътна полиция изтъква като причина за катастрофата в тунел Витиня несъобразена скорост

Дали е имало разлята течност преди инцидента предстои да се доказва, коментира комисар Бойко Раковски

09.10.2015 | 08:59 Редактор: Мариета Иванова
Пътна полиция изтъква като причина за катастрофата в тунел Витиня несъобразена скорост

Несъобразената скорост е причината за верижната катастрофа в тунел Витиня по първоначални данни, коментира пред БНТ началникът на  отдел "Пътна полиция" в ГДНП комисар Бойко Рановски.

„След като става едно пътнотранспортно произшествие на изхода на тунел „Витиня”, останалите превозни средства, движещи се зад тези автомобили, не успяват да спрат и се случва това, което видяхме всички”, посочи комисар Рановски, цитиран от Агенция Фокус.

Той подчерта, че тунелът е с дължина  1100 метра, което го прави най-дългия в България. „Тунелът не е с прав участък, а има две криви – лява и дясна. В самия тунел има и спускане. Движението в него с несъобразена скорост крие много рисковe, дори и да няма други превозни средства”, коментира още той.

Попитан дали в участъка на катастрофата е имало разлято масло или нафта, комисар Рановски  коментира: „Аз бях на мястото след инцидента и там действително имаше разляти множество течности, но това е от всички катастрофирали автомобили. Дали преди катастрофата е имала разлята течност, предстои да го доказват колегите, които водят разследването”.

В района на тунела няма видеокамери, записите от които могат да бъдат използвани за установяване на причините за инцидента, коментира още той.

Гледайте видеото а задръстването посока София, започващо от тунела Ечемишка, включващо свободния тунел Витиня посока София и завършващо с опашката от тирове преди Витиня посока Варна на 8 окт. към 1830ч.