БЛС търси премиера за актуализацията на бюджета на НЗОК

Преди това нямало реакция от МЗ и Надзорния съвет на Касата

09.10.2015 | 09:46 Редактор: Мариета Иванова
БЛС търси премиера за актуализацията на бюджета на НЗОК

От Българския лекарски съюз изпратили писмо с искане до премиера Бойко Борисов с искане за актуализация на бюджета на НЗОК за 2015 след като нямало реакция от Министерството на здравеопазването и Надзорния съвет на Касата. Това стана ясно от коментара на председателят на БЛС д-р Венцислав Грозев пред БНР.

„Решихме, след като няма особени реакции в положителна насока, да се обърнем към министър-председателя, за да може да се дискутира този въпрос“, коментира д-р Грозев. Той подчертава още, че това не е въпрос, който може да бъде решен с един замах.

„Сигурно държавата си има своите проблеми, сигурно Министерството на финансите си има своите проблеми и своите виждани, на в края на краищата това са дейности, това е работа, която е извършена от лечебните заведения и то на здравноосигурени лица. Извършена е услугата и след това една част от нея не е заплатена“, коментира д-р Грозев.

По думите му причината всяка година да се иска актуализация на бюджета на НЗОК е в резултат на порочното разплащане.
 „Според нас това е, защото с бюджета от настоящата година се изплащат дейности от предходната година. И тази година се получи по същия начин“, коментира той.