Студент от ТУ Пловдив в неизвестност вече пети ден

Момчето е обявено за общодържавно издирване

24.09.2015 | 11:57 Редактор: Ирина Георгиева
Студент от ТУ Пловдив в неизвестност вече пети ден

Вече пети ден двадесетгодишният Момчил Семерджиев, студент в ТУ Пловдив е в неизвестност, съобщи Нова телевизия. Преди броени дни момчето се е прибрало в Пловдив от САЩ, където е работил като спасител в градче около Вашингтон. 

"Беше в приповдигнато настроение. Беше щастлив, че се връща вкъщи и ще види познатите и приятелите си." - разказа брат му Явор.

Момчил събрал приятелите си в къщи, за да отпразнуват завръщането му, а след полунощ се качили на Альоша и всеки тръгнал да се прибира.

"Към 01:00 - 01:30 ч. получих обаждане от него, че е пред вкъщи и трябва да му пусна ключовете, защото той нямал в него. Аз тогава не бях вкъщи и му казах, че след около 15-20 минути ще се прибера и трябва или да ме изчака, или да звънне на нашите родители, които са си вкъщи. След като се прибрах след 20 минути, него го нямаше." - разказва Явор.

Първоначално близките на Момчил помислили, че той е отишъл да спи при приятел и заради това не са го потърсили. На следващия ден телефонът му бил изключен. За последно е видян в пловдивския квартал "Кючук Париж".

Родителите на Момчил не изключват възможността да е нападнат заради пари, въпреки че сумата, събрана от бригадата в САЩ не е била в него.

"На всички негови познати съм звъннал. Прегледал съм от лаптопа му дали не е писал да се разбират нещо да излизат - няма нищо. Разлепихме постери из целия град." - разказа Явор.

Момчето е обявено за общодържавно издирване.