ЦИК назначава общински избирателни комисии за вота на 25 октомври 2015

ОИК се определят до 4 септември

01.09.2015 | 23:41
ЦИК назначава общински избирателни комисии за вота на 25 октомври 2015

С тях Централната избирателна комисия назначава Общинска избирателна комисия в общините Долни Дъбник и Искър, Плевенско; Поморие и Царево, Бургаско; Първомай, Калояново и Кричим, Пловдивско; Стамболово, Хасковско; Добрич;, Главница, Силистренско; Брацигово, Пазарджишко; Хитрино, Шуменско; Мирково, Софийско и др.

Общо след 31 август 2015 към този час са назначени 28 общински избирателни комисии.

Публикувани бяха и решенията за регистрация за участие в изборите за кметове и общински съветници на партиите  България без цензура /на Николай Бареков/, Обединена България /на Илияна Райчева Сиракова/, Български социалдемократи /представлявана от Георги Чавдаров Атанасов/, Новите Лидери /на Иванка Илиева Митева-Ангелова/, Кауза България /на Георги Титюков/.

 

На сайта си Централната избирателна комисия публикува разяснения за избирателите за вота на 25 октомври.

 

Последните две регистрации към този час за участие в разяснително-информационната кампания за референдума с позиция в подкрепа на въпроса – да – са на Единна народна партия /на Мария Капон/ и на Българска социалдемокрация /на Александър Томов/, съобщава ЦИК.

На изборите за общински съветници и кметове на 25 октомври 2015 машинно гласуване ще има в общо 50 секции, разположени на територията на Столична община, София град.

 

Предстоящи важни дати:

До 4 септември ЦИК ще назначава Общински избирателни комисии и ще определи условията и реда за участие на наблюдатели.

До 6 септември ЦИК ще публикува списъците с номерата и адресите на избирателните секции и броя избиратели в тях.

Партиите и коалициите имат време до 9 септември да се регистрират за вота на 25 октомври 2015.

До 14 септември медиите ще обявят на сайтовете си условията и реда за предоставяне на време за отразяване на предизборната кампания и тарифите си.

Можете да проверите дали не сте „подкрепили“ без да искате някоя партия

Сайтът на Централната избирателна комисия предоставя възможност да проверите дали случайно не сте „подкрепили“ някоя партия за участие в изборите.

За целта трябва да си напишете името и мейл адрес, на който моментално получавате нужния ПИН. След като се върнете и попълните, ще разберете дали фигурирате или не в списъците на лицата, подкрепили регистрацията на някоя формация.

Процедурата работи и отнема минута.