Трети ден издирват изчезналото момче в района на Черни връх

15 спасители ще претърсват местността около Торфения резерват

01.09.2015 | 09:20 Редактор: Ирина Георгиева
Трети ден издирват изчезналото момче в района на Черни връх

Трети ден продължава издирването на момчето, което се изгуби на Черни връх, съобщава ПСС към БЧК. 15 спасители ще претърсват местността около Торфения резерват, където има голям брой извори и горски местности, съобщават от агенция "Фокус". Очаква се и СДВР да предостави обучено куче.

Момчето се изгуби на 30 август следобед, по време на отбелязването на 120 години от първото организирано изкачване на Черни връх. От ПСС уточниха, че момчето няма в себе си мобилен телефон. Сигналът за изчезването му е подаден от баща му на 30 август. То се е отдалечило от него на около 100 м , след което е изчезнало.

Издирването е започнало още в неделния следобед, но тъй като в претърсвания район е имало много хора, локализирането на един човек е било трудно.

Издирвателните акции в планините през лятото са едни от най–сложните, обясняват спасителите. Причината е в гъстата растителност и променливото време. До момента са претърсени районът на Коярника, хижа Кумата, пътеката към ухото езеро и Чуйпетльово. Спасителите остава да търсят само в района към Ярлово и Железница.