Момче се изгуби в района на Черни връх

Издирването е започнало на 30 август, в него участват екипи на ПСС и полицията

31.08.2015 | 10:41 Редактор: Ирина Георгиева
Момче се изгуби в района на Черни връх

Момче на 21 години се е изгубило в района на Черни връх на 30 август. То е участвало с баща си в отбелязването на 120 години от първото организирано изкачване на върха

За последен път е бил забелязан следобед в близост до Черни връх и оттогава е в неизвестност.

Издирването е започнало на 30 август, когато участие са взели 25 души, а в момента се организира следващият етап от издирването на момчето. В операцията участват екипи на ПСС и полицията. Момчето ще се търси в района между селата Железница и Ярлово.

От ПСС уточниха за агенция "Фокус", че момчето няма в себе си мобилен телефон. Сигналът за изгубеното момче е подаден от баща му на 30 август. То се е отдалечило от баща си на около 100 м , след което е изчезнало.

Издирването е започнало още в неделния ден, но тъй като в претърсвания район е имало много хора, локализирането на един човек е било трудно.

Все още не е уточнен точният брой на екипите, които ще се включват в издирването на момчето. ПСС са съобщили, че са получили информация от туристи за момче с описание на загубеното в района на „Сухото езеро”. 

Издирвателните акции в планините през лятото са едни от най–сложните, обясняват спасителите. Причината е в гъстата растителност и променливото време.

Няколко са и основните стъпки, които трябва да знае всеки турист решил да си почине на чист въздух високо в планината. Една от тях е да се направи планинска застраховка. Тя пък става все по –желана от туристите.