Дончев: Позицията на кабинета е да се ограничи участието на министри в предизборната кампания

Има много поводи за посещения на различни места, коментира той по повод визитата на премиера във Варна

17.08.2015 | 10:37 Редактор: Мариета Иванова
Дончев: Позицията на кабинета е да се ограничи участието на министри в предизборната кампания

Позицията на кабинета е да ограничи участието на министри в предизборната кампания, коментира пред БНР вицепремиерът по еврофондовете и икономическата политика Томислав Дончев. По думите му, предвид коалиционния характер правителството, би се получило неловко или грозно, ако един или двама министри на различни политически сили се озоват в един и същи град, агитирайки или подкрепяйки различни кандидат. Той допълни, че това звучи нелепо, въпреки  че подобно нещо се е случвало и преди по време на Тройната коалиция, предава Агенция Фокус.

Дончев изтъкна още, че не може половин година преди местния вот всичко да се превръща в избори и изтъкна, че предизборната кампания все още не е започнала.

Попитан за посещението на премиера във Варна и медийните коментари, че визитата може да се определи като предизборна кампания, Дончев коментира, че „има много поводи за посещението на отделни места в страната – или оглед на обекти, или срещи с хора, или решаване на различни местни предизвикателства. Това, че има местни избори не е повод три или шест месеца преди тях никой да не пътува никъде," заяви още вицепремиерът.