Българи са обрани край Солун, а от консулството им искат пари за нови документи

Семейството разказва за злополучния ден в ефира на България Он Ер

17.08.2015 | 18:21 Редактор: Ирина Георгиева
Българи са обрани край Солун, а от консулството им искат пари за нови документи

Притеснени зрители сигнализираха България Он Ер, че колата им е била разбита и ограбена, докато са били на почивка край Солун. Те твърдят, че от консулството им са поискали да платят 67 евро глоба, за да им издадат нови лични карти и документи.

Любомир Цветков е тръгнал на почивка в Гърция през уикенда с майка си и баща си, описа ситуацията самият той в ефира на България Он Ер.

"Намираме се в село на 35 - 40 км край Солун в полицейски участък. В него описваме щетите по автомобила и какво ни е откраднато. В момента се намирам по джапанки и къси гащи, без телефон, без лични карти, пари и дрехи. Това е положението в момента." - обясни Цветков.

Цветков разказва злополучния ден така:

"Бяхме на почивка в Гърция през уикенда. Когато се прибирахме решихме да се отбием на плаж близо до Солун. Оставихме колата на паркинг към заведението, което е неохраняем, но плажът беше близо до него. Половин час след като баща ми провери колата, чрез някакъв мегафон ни съобщиха, че колата ни е обрана. Отидохме там, където вече бяха полицаите. Те искаха да опишем щетите и да отидем до близкото РПУ." - уточни Цветков.

Любомир Цветков и семейството му смятат, че това е вид организирана престъпност.

"За това нещо трябва много време - саковете ни са откраднати от самия багажник. Имали са време да действат. Не е въпрос на секунди. А там имаше много хора, както и други българи." - обясни Цветков.

Потърпевшите са намерили българска, която да им превежда от гръцки на български. Цветков обясни, че са се обадили в консулството в Солун, където са се свързали с господин Желев. По думите му той им е обяснил, че срещу 75 евро на човек, може да им бъде издаден временен документ за самоличност - пасаван, за да се приберат в България.

"Той ни каза, че трябва да се оправяме с полицията тук и да платим 67 евро глоба в консулството, за откраднати лични карти и документи. Ние нямаме пари. Как да ги платим? Не знам къде ще караме нощта. Парите ни са 30 евро, с които трябва да прекараме нощта в Гърция." - коментира още Цветков.

Чуйте:

 


2
1 rate up comment rate down comment 0
martin_georgiev84@ab
преди 8 години
... смисъл това преди 15-20 дни. И тази на гише 3 е страшна грубиянка! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
martin_georgiev84@ab
преди 8 години
Да, страшни *** са това в консулството. И при мен така, 67 евро и двама българи да потвърдят, че аз съм Мартин Георгиев, че те не знаели кой съм и нямало, как да разберат. 8 дни съм спал в градинката пред консулството без да ям, докато един грък не ми даде пари за да се прибера. Ужас са това, закъсаш ли в чужбина, последното място от което можеш да очакваш помощ това са българските консулства/ посолства, а и от българите по принцип. Разчиташ ли на тях- умираш! Сигнализирай за неуместен коментар