Бъчварова: Не би трябвало България да подпомага Гърция

Българската позиция все още не е заявена и обсъдена, но посоката, в която се коментира е непозитивна, смята вицепремиерът

16.07.2015 | 14:23 Редактор: Ирина Георгиева
Бъчварова: Не би трябвало България да подпомага Гърция

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова определи като непозитивна посоката, в която се коментира в правителството призива на ЕК към страни членки на ЕС да подпомогнат Гърция за стартирането на новия тригодишен спасителен план.

"Българската позиция все още не е заявена и обсъдена, но посоката, в която се коментира е непозитивна." - коментира Бъчварова пред журналисти в Перник, предаде БТА.

"Ние, следвайки правилата на ЕС, стриктно се придържаме към тях, към всички норми и смятаме, че държави като България, които въпреки многото трудности следват тази посока, нито имат възможност, нито би трябвало да помагат на страни, които не са следвали правилата." - заяви още Бъчварова. 

Вицепремиерът уточни, че обсъждането предстои и официалната българска позиция ще бъде заявена от премиера.

Румяна Бъчварова присъства в Перник на откриването на новата сграда на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението".

"Всички вие, и служителите, и населението на Перник заслужавате тази сграда. Тя е построена с национални средства. Техниката пък е осигурена с европейски пари и тази симбиоза показва колко добре може да се развиваме като държава. Много бих искала да построим такива сгради и да осигурим такава техника и на много други места в страната, защото те са символ на това модерно начало, на тази модерна същност към която се стреми държавата ни." - каза Бъчварова в приветствието си към пернишките пожарникари.

Първата копка на новата сграда на Пожарната в Перник беше направена два месеца след земетресението на 20 юли 2012 година. Строителството е на стойност 2.5 млн лева. 

На откриването присъстваха и зам. министърът на вътрешните работи Красимир Ципов и директорът на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" гл. комисар Николай Николов. Браницкият епископ Григорий, викарий на Софийска митрополия, отслужи водосвет.

/Снимка: Архив/