Картините от индустриални отпадъци показва Мауро Калестрини

13 творби обединени под името „Кръгове на живота“

04.07.2015 | 11:18 Редактор: Васил Детелинов
Картините от индустриални отпадъци показва Мауро Калестрини

Предприемач рисува картини с индустриални отпадъци. Човекът зад тази интересна симбиоза е италианецът Мауро Калестрини, който откри първата си самостоятелна изложба в България. 13-те творби са обединени под името „Кръгове на живота“ и може да се видят до 19-ти юли в столичната галерия Форум.

Художникът-предприемач е роден в италианско семейство в Еритрея. Израства в артистична среда, тъй като дядо му е художник, но по-късно завършва икономика. Поема семейния бизнес в строителството, но изкуството остава неговата страст. Връзката между двете откриваме и в картините му – съчетание от ярко цветно богатство, индустриални материали и дори - ръжда.

Първата си картина 47-годишният Калестрини рисува през 90-те години, но и до днес вярва, че чрез изкуството животът се превръща в пътуване във фантазиите.

В края на миналата година за първи път посещава София. Идва за два дни, но се влюбва в столицата ни – зелена, събрала в себе си минало и настояще. Очароват го и позитивните хора тук. 7 месеца по-късно вдъхновението му прави факт първата му изложба у нас – „Кръгове на живота“.

Повече за изкуството, бизнеса и роденото от тях вдъхновение разказват Вяра Станева и Цветан Атанасов.