Всички основни участъци в ремонт на АМ Тракия са пуснати: инж. Лазаров

Инж. Лазар Лазаров, директор на АПИ

01.07.2015 | 20:00
Всички основни участъци в ремонт на АМ Тракия са пуснати: инж. Лазаров

Всички основни участъци от магистрала Тракия, които се ремонтираха, бяха пуснати за движение днес следобед. Инспекция на новите трасета на място направи лично шефът на АПИ Лазар Лазаров. Репортаж от Пловдив за Bulgaria ON AIR.

Ремонтните дейности продължиха два месеца. Обхванати бяха участъци от Софийска, Пазарджишка и Пловдивска област. Ремотнирани са 50 километра от магистралата.

Новоремонтираните участъци са без маркировка. Тя ще се постави до края на следващата седмица, като движението ще се регулира в съответните участъци. Новата маркировка, която ще се полага на АМ Тракия ще е вибрираща. Тя се полага с единствената у нас специална машина, която може да маркира 4 километра на ден. Всеки участък от пътя, на който ще се полага маркировка, ще бъде обозначен и движението ще се отбива. Предстои откриването и на другите по-малки участъци, които са в ремонт.

"Остават няколко участъка, на които ремонтите продължават. Това са основно виадуктите. Там чисто технологично няма как да приключат толкова бързо ремонтните работи, защото бетоновите работи имат по-дълги срокове за свързване и изпълнение", каза инж. Лазаров.

Сега остават четири съоръжени, които ще се ремонтират - на 61, 63, 67 и 77км, обясни директорът на агенция Пътна инфраструктура.