Ретро парад на автомобили

Над 150 ретро автомобили изпълниха площада пред катедралния храм "Александър Невски" в София

23.05.2015 | 15:54 Редактор: Васил Детелинов
Ретро парад на автомобили

Над 150 ретро автомобили изпълниха площада пред катедралния храм "Александър Невски" в София. Поводът бе традиционния парад на класическите возила за деня на шофьора. Той се отбелязва в дните около Спасовден. Любителите на старите автомобили разказват,че удоволствието да притежаваш такава кола е скъпо, но тръпката е неописуема.

Колекционерите дойдоха с ретро автомобилите си рано сутринта и веднага бяха заобиколени от зрители, които искаха да се снимат с автентичните возила. За разлика от марковите автосалони, автомобилите в площада на "Александър Невски" се подредиха дружно, без конкуренция. Една до друга бяха коли от времето на Студената война, произведени в Съветския съюз, Западна Европа,Великобритания и в Съединените щати.

Сред повечето от 150 возила откриваме този Опел Рекорд произведен през 1975 година. Собственикът му Диан Янков разказва, че поддържането на автомобила му излиза доста скъпо, но си заслужава. 

Ценителите на класическите автомобили обясняват, че една от причините за доброто им състояние, е че са спазвали правилата за движение по пътищата.