Има видим напредък по строителните работи по ЛОТ 1 и ЛОТ 2 на АМ Марица

Усилено се работи по довършването на моста на р. Марица и по останалите големи съоръжения

14.05.2015 | 14:28 Редактор: Ирина Георгиева
Има видим напредък по строителните работи по ЛОТ 1 и ЛОТ 2 на АМ Марица

Има видим напредък по строителните работи по ЛОТ 1 и ЛОТ 2 на автомагистрала "Марица", стана ясно след инспекцията на министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и председателят на УС на АПИ инж. Лазар Лазаров. Усилено се работи по довършването на моста на р. Марица и по останалите големи съоръжения.

Участъкът от Димитровград до магистрала Тракия – ЛОТ 1 може да бъде завършен до края на октомври, ако темпото на работа се запази. 

На археологическите разкопки на ЛОТ 1 на АМ "Марица" имаше над 70 работници, водени от екип от 15 археолози. Според ръководителя на обекта – археологът Станимир Стойчев, дейността им върви към приключване, теренът е почти напълно проучен - до края на май ще приключат с проучванията. 

На ЛОТ 2 – участъкът от Димитровград до границата при Капитан Андреево, текат довършителни дейности. В момента на него се полагат мантинели и маркировки – хоризонтална и вертикална, поставят се оградните мрежи. Строителите на обекта увериха министър Павлова, че ЛОТ 2 ще бъде напълно завършен до края на май.