Цацаров внесе във ВСС искане за отстраняване на прокурор

Срещу майор Адалберт Кръстев, прокурор от военноокръжна прокуратура, се води разследване за извършено документно престъпление

13.05.2015 | 12:58 Редактор: Ирина Георгиева
Цацаров внесе във ВСС искане за отстраняване на прокурор

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе във ВСС искане за отстраняване от длъжност на майор Адалберт Кръстев – прокурор от военноокръжна прокуратура - София, заради водено срещу него разследване за извършено документно престъпление.

На 24.04.2015 г. Адаблерт Кръстев е привлечен като обвиняем за това, че на 05.12.2014 г. в гр. София, в съвета на Камарата на частните съдебни изпълнители, съзнателно се е ползвал от документ с невярно съдържание – карта за медицински преглед, като от него за самото му съставяне не може да се търси наказателна отговорност – престъпление по чл. 316 във вр. с чл. 312 ал.1 от НК.

На 08.09.2014 г. прокурор Кръстев е постъпил в Клиника по ендокринология във ВМА – София, където е било открито заболяването му и е изготвена епикриза. Назначено е било лечение, а на 30.10.2014 г. от лекарска комисия във Втора МБАЛ-София му е издадено експертно решение за 92 % трудова неработоспособност. 

Майор Кръстев се е снабдил с карта за медицински преглед, в която е вписано невярното обстоятелство, че е клинично здрав, въпреки че страда от заболяване, установено с епикриза от Клиника по ендокринология при ВМА – МБАЛ София и решение на ЛКК. Този документ с невярно съдържание Кръстев е представил пред съвета на Камарата на частните съдебни изпълнители, за да участва в обявен конкурс за частни съдебни изпълнители.

Майор Кръстев е с мярка за неотклонение “Подписка“.