Московски: Надявам се за 3 години да бъде завършен участъкът от АМ Хемус до Плевен

Основание за това ни дава фактът, че успяхме да включим АМ Хемус в ОП Транспорт и транспортна инфраструктура

04.05.2015 | 14:45 Редактор: Ирина Георгиева
Московски: Надявам се за 3 години да бъде завършен участъкът от АМ Хемус до Плевен

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски се надява в рамките на три години да бъде завършен участъкът от АМ „Хемус“до Плевен.

"Основание за това ни дава фактът, че успяхме да включим АМ „Хемус“ в ОП "Транспорт и транспортна инфраструктура" и да започнем процедурите за строителство в частта до Плевен." - коментира министър Московски, по време на официалния старт на строителството на тролейбусно депо в Плевен.

Изграждането на моста Никопол – Турну Мъгуреле е другото важно нещо, което ще доведе до развитието на Плевенския регион, смята министър Московски. Той изрази надежда те да приключат в рамките на тази година, така че през следващата да започне строителството му.

"Предстои да се обмислят и вариантите за финансиране, като е възможно използването и на частни инвестиции. Работи се усилено за развитието на региона и за превръщането му в добро място за живеене и бизнес." - подчерта министър Московски.

Още по темата

По време на посещението си в Плевен министър Ивайло Московски обяви, че в рамките на един месец инспекторите на ИА "Автомобилна администрация" са проверили всичките близо 1500 автобуса, с които е заявено, че се превозват деца и ученици. Той заяви, че акцията е част от дейностите, предприети от МТИТС, във връзка с Третата глобална седмица за пътна безопасност на ООН "Спаси живота на децата", 4 – 10 май 2015 г.

"При проверките са съставени около 30 акта, като основните пропуски са свързани с нарушения на документалните изисквания. Когато има постоянен и стриктен контрол, резултатите са добри." - заяви министър Ивайло Московски.