Бойко Борисов: Няма да сменям Ваньо Танов, ако приходите от митниците стигнат 1, 6 млрд. лева

Премиерът обеща да бъдат въведени строги мерки в граничните и митническите служби, за да бъде стабилизирана работата им

26.04.2015 | 13:39 Редактор: Георги Стоянов
Бойко Борисов: Няма да сменям Ваньо Танов, ако приходите от митниците стигнат 1, 6 млрд. лева

Директорът на агенция "Митници" Ваньо Танов няма да бъде сменен, ако събирането на приходите стигне 1, 6 млрд. лева. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в Свиленград, където беше открита Пречиствателна станция за отпадни води по ОП "Околна среда", съобщава БНР.

Премиерът уточни, че ще бъдат въведени строги мерки в граничните и митническите служби, за да бъде стабилизирана работата им.

Още по темата

Министър-председателят заяви, че очаква над 1,5 милиарда лева приходи от митниците.

Борисов смята още, че сега митниците работят по-добре и "събират повече пари". "Всяка сряда гледам приходите и по приходите разбирам работят ли добре или не", добави той.

По повод на очакван засилен поток от бежанци Борисов смята, че "трябва да си стабилизираме границите и да се ударят каналджиите тежко". Той добави, че и армията ще помага, както и че продължава изграждането на съоръжението по границата.

По думите му не правим ограда, а "малко заграждение", което да спира и диви животни, както и да ограничава възможността за навлизане на зарази по животните.

Борисов добави, че се очаква през тази година да бъде завършено изграждането на автомагистрала "Марица" - при благоприятни климатични условия, както и строителството на високоскоростната железопътна линия до Свиленград.

В заключение Бойко Борисов отбеляза, че когато ГЕРБ управляват, всички европейски фондове работят и средствата отиват в общините и при хората.