Отец Николай: Българските затвори са складове за хора

България е първата европейска държава, в която започва програмата "Пътешествието на затворника" на "Обществото за помирително правосъдие"

10.04.2015 | 10:42 Редактор: Радослава Димитрова
Отец Николай: Българските затвори са складове за хора

„Българските затвори са складове за хора” - така отец Николай Георгиев, който е регионален директор за Източна Европа и Централна Азия на програмата „Общество за помирително правосъдие”, обрисува ситуацията в затворите у нас. Само в ефира на телевизия България он ер., в своето ексклузивно интервю пред екипа на Сутрешния блок, той се опитва да даде отговор на въпроса „Защо е така?”.
 
България е първата европейска държава, в която започва програмата „Пътешествието на затворника” на „Обществото за помирително правосъдие”. Това съобщи само за телевизия България он ер Отец Николай, регионален директор за Източна Европа и Централна Азия на програмата „Обшество за помирително правосъдие”. Българският духовник е един от създателите  й. Програмата цели да приобщи затворниците към вярата и моралните ценности на християнството. Целта е до 2020 г.  чрез „Пътешествието на затворника”  1 млн. лишени от свобода да извървят пътя към моралните ценности и добродетели. Статистиката сочи,че само 5-7% от затворниците са вярващи. Оказва се, че работата със затворниците е единствената социална дейност на Българската православна църква в момента.

Какво и как трябва да се направи, ще разберете от материала на Радослава Димитрова и оператора Тодор Тодоров, който ще се излъчи  в Сутрешния блок на телевизия и радио Българя от ер в понеделник 13 април, Велики понеделник, в 8.00 сутринта.