От АБВ в Добрич номинираха Първанов за лидер на партията

Прекият избор на нов лидер ще се състои на 25 април

07.03.2015 | 17:33 Редактор: Мариета Иванова
От АБВ в Добрич номинираха Първанов за лидер на партията

Днес след като Георги Първанов заяви, че ще участва в надпреварата за пряк избор на лидер на АБВ, ако бъде номиниран, от структурата на партията в Добрич издигнаха кандидатурата му.

Първата номинация за Първанов в страната беше направена на областната учредителна конференция на партията АБВ в Добрич. Прекият избор ще се състои на 25 април и ще е сред членовете и симпатизантите на АБВ.

Заместник-председателят на партията Румен Петков  Румен Петков обясни още, че в предстоящото пряко гласуване за лидер ще участват целият състав на АБВ и симпатизанти, предава БТА. По думите на Петков това ще консолидира АБВ и ще разшири влиянието на партията.

В Добричка област АБВ ще стане инициатор на местен референдум за добива на шистов газ. Според новоизбрания председател на областния съвет на партията Милко Пенчев допитването трябва да обхване и близките региони - Шумен и Търговище.

Той коментира, че референдумът ще бъде предшестван от разяснителна кампания, като в дебата ще се включат и чуждестранни специалисти. – „Въпросът с добива на шистов газ в региона, в който земеделието е основен поминък, трябва веднъж завинаги да бъде решен”, заяви още Пенчев.