Борисов приема оставката на Лазаров до ден

Премиерът посочи, че очаква шефът на ДАНС също да депозира оставката си в най-скоро време

06.03.2015 | 12:26 Редактор: Мариета Иванова
Борисов приема оставката на Лазаров до ден

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и председателят на ДАНС Владимир Писанчев подадоха оставки, след като ден по-рано премиерът Бойко Борисов им ги поиска от парламентарната трибуна. Министър-председателят обяви по-рано, че очаква Лазаров да довърши случая с убитото във Велико Търново 23-годишно момиче  Вероника Здравкова. Междувременно стана ясно, че през изминалата нощ е бил задържан заподозрян за убийството мъж. Като полицията проверява в момента дали е имал съучастници.

Борисов посочи, че очаква по случая да има задържан и че вероятно до утре- 7 март, ще приеме оставката на Лазаров.
Премиерът посочи пред журналисти още, че има предвид кой ще оглави ДАНС след Писанчев, но не съобщи имена, предава Dnes.bg. Борисов подчерта, че ще съгласува кандидатурата с "всички възможни хора на света" и категорично подчерта, че няма да маха шефа на ДАТО Цветан Китов.

След като инспектира новата сграда на Софийския районен съд, Бойко Борисов каза, че като мине ангажимента му с празничните надбавки за пенсионерите, ще мисли как да осигури средства и за ремонта на т.нар. военно НДК, което трябва да бъде осигурено за нуждите на СРС.

"Каквото изкараме, даваме за пенсионери и за съдебна система", заяви Борисов.

Припомняме, че преди ден – на 5 март Борисов поиска от парламентарната трибуна оставките на Лазаров и Писначев, след като 4 март вътрешният министър Веселин Вучков подаде оставка по време на заседанието на Министерския съвет, настоявайки да бъде стартирана нова процедура за избори на главен секретар на МВР, на председател на ДАНС и шеф на ДАТО с оглед на приетия нови Закона на МВР. Оставката му беше приета, а ден по-късно Борисов обяви, че вицепремиерът Румяна Бъчварова ще замени Вучков на поста.

Репортаж на Васил Детелинов.