Пожар във варненската джамия - има пострадал

Пожарът е потушен, по първоначални данни e изгоряло оборудването на две странични помещения

20.02.2015 | 13:16 Редактор: Ирина Георгиева
Пожар във варненската джамия - има пострадал

Пожар избухна в джамията във Варна около 6:30 сутринта на 20 февруари, съобщава агенция "Черно море". Има пострадал мъж - 97-годишният Фаид, който живее там, тъй като няма друг дом. Бездомникът е живеел в джамията, а за отопление е използвал печка на твърдо гориво, което вероятно е причината за пожара. Настанен е в болница, към момента с пряка опасност за живота, съобщават от МВР.

Районът все още е отцепен от полицията и не се допускат външни лица.

"Всяка сутрин и всяка вечер идвам тук да се моля. За трети път палят джамията. Не е пламнало от печка, някой нарочно го е направил." - заяви на мястото на инцидента Марин Михайлов.

Той каза, че при предния пожар са видели на охранителните камери мъж с качулка, който прескача оградата.

"Все сутринта става, предният път беше в 6 часа." - каза още Марин.

/Марин Михайлов/

Към момента няма данни за умишлен палеж. Полицията работи по различни версии, като засега тази която се чува е, че са паднали буриите на печката в една от стаите. Пострадалият е спял и затова не е успял да реагира на време. След като усетил пожара, тръгнал да бяга, но е бил силно обгазен и е паднал до вратата.

Пожарът е потушен, по първоначални данни e изгоряло оборудването на две странични помещения. Основната част на джамията не е засегната, съобщават от МВР.

Продължава работата по установяване на причините, довели до пожара.

/Снимки: Пламен Гутинов и Юлиян Атанасов/