Пътуване из Древен Иран

Фотографът Юлиан Ангелов разказва за своите пътувания

31.01.2015 | 10:37 Редактор: Васил Детелинов
Пътуване из Древен Иран

Колко далеч може да те отведе страстта ти към пътуванията? Това са само част от въпросите, които може да бъдат зададени на Юлиян Ангелов - фотограф, журналист, историк, индолог, но основно, човек, който обича да пътува.

Има хора , чиито разкази не бива да бъдат пропускани. Юлиан Ангелов е един от най-ярките примери за това. Бил e в десетки държави в Европа, Азия и Африка. Трудно е да бъде описан с няколко изречения. Срещаме Юлиян в Клуба на пътешественика в София по време на презентацията му за Древен Иран.

“Иранците бяха изключително гостоприемни, отворени, с любопитство към света“ – разказва Ангелов.

Всяко пътешествие на Изток е приключение на духа. Пътуването в Иран не е изключение, но понякога е и изпитание, преодоляване на препятствия, за които никой не ти е разказвал, не те е подговял предварително.

„Едва ли ще ми повярвате, но най-опасният ми момент в Иран беше, когато се разхождах по тротоарите в Техеран. Те се ползват като четвърто или пето платно на големите булеварди и, когато човек върви там, никога не може да бъде в безопасност. Това, което ме научи Иран … когато човек е с отворено сърце към хората, те му отвръщат със същото, когато се усмихва- получава усмивки.“– допълва Юлиан.

 

Подробности в репортажа на Юлия Христова.

 

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
clemencepoesy@abv.bg
преди 9 години
Абе, пичове, да не е братовчед на шефката ви тоя ***, че все го навирате тук? На прехвалената му презентация щях да заспа от скука, снимките му са като за календар през осемдесетте, изобщо сто години зад времето. А и на нищо не мяза, да ме прощава Сигнализирай за неуместен коментар