Нови протести и блокади заради депутати на ДПС

До момента са събрани над 10 000 подписа срещу мандата на ДПС в Кюстендилска област

13.10.2014 | 16:12 Редактор: Ирина Георгиева
Нови протести и блокади заради депутати на ДПС

Протестите заради мандатите на ДПС продължиха и на 13 октомври. Международният път за Гърция край Дупница беше блокиран за 15 мин. Гневни закани и остро недоволство демонстрираха протестиращите срещу избора на Александър Методиев, познат като Бат Сали, за депутат. Над 400 души се заканиха в деня, в който се конституира НС да отидат пред Парламента и да не позволят на Александър Методиев, да влезе в сградата.

Не стихват протестите на дупничани срещу мандата на ДПС в Кюстендилски избирателен район. Недоволни от избора на Бат Сали за народен представител, над 400 души затвориха днес за движение международния път за Гърция.

"Протестите все още са мирни, но не се знае докога и дали ще има сила, която да ни спре да премахнем Бат Сали." - заяви Румяна, една от протестиращите.

"Турската ДПС няма място в България. Насажда се омраза между хората. Тук официалния език е българският. Пише се, чете се на български, ако не им изнася Турция ги чака. Изборният кодекс трябва да се промени, това е първото, което трябва да направят настоящите управляващи." -  допълни Мария, част от недоволните.

"Искам да призова всички, от които зависи, да спрат да се гаврят с нас и с другите региони. Да кажат къде скриха 11 000 гласа на вас, на мен, на всички хора от цялата област." - заяви Иван от протестиращите.

"Аз съм тук, защото искам промяна в избирателни закон на България. Това е типичната наглост, която се опитват да проявяват, това което се опитва да направят е да откажат хората да гласуват." - коментира д-р Крум Дечев от недоволните.

Шофьорите, които спряха пред образуваната барикада от хора, подкрепиха протеста на дупничани и изразиха своята съпричастност към техните искания. Протестиращите на главен път Е-79 са категорични, че ще блокират НС в Деня на полагане на клетва на депутатите в 43 Парламент. До момента са събрани над 10 000 подписа срещу мандата на ДПС в Кюстендилска област.