Вижда се краят на ремонтите в София

26.06.2014 | 17:07
Вижда се краят на ремонтите в София

Министър Данаил Папазов провери строителството на участъците на софийското метро от Цариградско шосе до летище София и от ж.к. Младост 1 до Бизнес парка в Младост.

Строителството на метрото от Цариградско шосе до летище София е достигнато 65% физическо изпълнение, установи проверка на Министерството на транспорта. Конструктивните работи са завършени, съобщава Министерството на транспорта в мейл до медиите.

Очаква се през август бул. Кръстьо Пастухов да бъде пуснат в експлоатация, съобщава Министерството на транспорта.

През октомври и четирите метростанции ще бъдат изградени. Цялото трасе на участъка от метрото ще е завършено през януари 2015 г. и ще започне тестовия период. Общата дължина на трасето е 4,95 км и включва изграждането на 4 метростанции – 2 подземни и 2 открити.

Физическият напредък по участъка на столичното метро от ж.к. Младост 1 до Бизнес парка в Младост 4 е 53%, съобщи МТ.

По трасето се извършват конструктивни работи и се очаква до август целият релсов път да бъде положен.

По график до 15 септември движението по бул. Александър Малинов, съобщава Министерството на транспорта.

Дължината на участъка е 2,6 км с 3 метростанции и е разделен на две обособени позиции.

Очаква се Проектът за разширение на метрото в София: Етап ІІІ Лот1 „Цариградско шосе – Летище София” и Лот 2 „ж.к. Младост 1 – Бизнес парк в Младост 4 да приключи до юни 2015 г.

По първия участък от Западната дъга на Софийския околовръстен път са напреднали работите по изграждане на естакадата на бул. Царица Йоанна. Предстоят хидро-изолационни работи, а общият физически напредък е над 55%. Към момента продължават отчуждителни процедури по част от проекта.  

 

Строително-монтажните работи на Централна жп гара София са започнали, на обекта работят над 120 души без прекъсване, съобщава Министерство. Строителните работи са разделени на два етапа, така че да не се спира експлоатационната дейност на гарата. В момента се работи по първия етап, който включва 60% от гаровия комплекс. Предвижда се той да приключи в началото на месец януари 2015 г., но ще бъзе въведен в експлоатация чак през ноември 2015 г.