България е на предпоследно място по усвояването на евросредства, заяви финансистът Д. Манов

25.05.2014 | 10:24 Редактор: Ирина Георгиева
България е на предпоследно място по усвояването на евросредства, заяви финансистът Д. Манов

България е на предпоследно място по усвояването на евросредства, зад нея е само Румъния. Това заяви в Димитър Манов, финансов консултант в коментарното студио на България он ер по повод Европейските избори 2014г. По негови думи нормално е държавата ни да е на крайните места, след като е сред последните присъединили се страни.

"Вървим добре. Усвояваме всички практики. Научихме се да усвояваме европарите. В началото администрацията се учеше, но сега всичко е наред."

По-малките страни са по-силно представени в ЕП, коментира Манов. По негови думи северните страни са донори на южните и това ще продължава, докато икономиките не се изравнят. У нас най-малките общини успяха да се възползват най-успешно от средствата.

"България има повече магистрали от Румъния. В София има метро. Това са европейските пари."

Според Любомира Петрова, студент по журналистика в УНСС, гост в коментарното студио, има спад в избирателната активност, заради евроскептицизма. По нейни думи трябва да се направи повече а младежката безработица.

"Всяка държава има своите проблеми. Един на нашата е образованието."

Петрова подчерта, че младите хора в България са разочаровани от липсата на комуникация с политиците. Според нея интернет-платформата GovFaces е дала възможност на интернет потребителите да бъдат по-близко до евродепутатите и тяхната дейност. По този начина са показали желание за диалог, допълни Петрова.

Чуйте още от коментара в следващия видео материал: