Данъчните тръгнаха на проверки в парковете

Инспекторите на НАП следят дали заведенията и атракциионите в градините издават касови бележки или билети.

05.05.2012 | 16:34
Данъчните тръгнаха на проверки в парковете

Търговски обекти в пет столични парка са били проверени днес до обяд от служители на Националната агенция за приходите. Акцията, която ще обхване всички паркове в София, Кюстендил, Благоевград и още няколко града, ще продължи до края на лятото.

18 акта за нарушения в 29 обекта в столичните паркове са съставили до момента инспекторите, съобщиха от НАП. Осем от санкциите са в Южния парк. Данъчните следят дали заведенията и атракциионите в парковете издават касови бележки или билети със защитна лента на Министерството на финансите. Проверяват се и документите на персонала.

Служителите на приходната администрация ще инспектират и дали атракционите имат касови апарати и издават касови бележки и билети. "От 1 април всички касови апарати трябва да имат осъществена дистанционна връзка с НАП. Другият начин – за атракционите, се допуска да се продават билети, които да са отпечатани под контрола на Министерството на финансите със съответните защити. Санкциите за неиздаване на касова бележка са от 500 до 3000 лева. За липса на касов апарат от 3000 до 5000 лева", припомни Николай Наков, шеф на отдела за оперативните проверки в НАП, цитиран от БНР.