Трите най-големи яхти в Монако

26.09.2014 | 15:00 Редактор: Виктория Крумова
Трите най-големи яхти в Монако

Bloomberg представя трите най-големи яхти на Monaco Yacht Show 2014

 

M/Y Solandge

Директорът на компанията, построила яхтата, Lurssen, Петер Лурсен, казва, че собственикът иска един милион долара за седмица, плюс разходите. Това, което можете да намерите на Solandge е фантастично пространство на палубата. Наред с останалите неща, имаме и 6-метрова скулптура, наречена „Дървото на живота“. Има спа център с най-различни възможности за терапия, както и фитнес зала, кино, много вътрешни салони, така че има достатъчно място, за да се забавлявате, когато времето не е много хубаво. Мисля, че отвън е много модерна, интериорът е специален и изненадващ.

Solandge е номер 62 в списъка на най-големите яхти в света и финалист в наградите за суперяхти /World Superyacht Awards/ в категория водоизместимост 2000GT, финалист и в наградата International Yachts and Aviation за интериорен дизайн на Rodriguez Interiors. Тя е и финалист на наградите Show Boat Awards за стил. Дълга е 85м. Построена от Lurssen Yachts през 2013.

 

M/Y Cakewalk

Изключителен плавателен съд, казва Джоната Бекет от Mediterranean Yacht Brokers Association. Най-голямата яхта, построена в САЩ. Тя е и най-голямата яхта тук, която се продава. Исканата цена беше 119 милиона евро, но наскоро падна. Преживяването на борда е 6-звездно, едно от най-добрите, които ще намерите на която и да е супер-яхта в света. Има фантастична горна палуба с джакузи, бар, уникална спалня за собствениците с две прекрасни мраморни бани, както и чудесен гараж с всякакви играчки, с които можете да се забавлявате във водата.

Корабостроителницата Derector пусна на вода M/Y Cakewalk, най-голямата яхта, строена някога в САЩ през август 2010. Тя е дълга 85,6м, с шест палуби, 2998 BRT. Проектирана е от Тим Хейууд и Azure Naval Architects, вътрешен дизайн Dalton Designs.

 

M/Y Equanimity

Робърт Тан, Oceanco показва най-голямата яхта на Monaco Yacht Show 2014. С нея могат да плават от 12 до 26 пасажери и 28 души екипаж. Построена е в Албласердам, Холандия през 2013 от Oceanco по проект на Oceanco/Azure, интериор: Ендрю Уинч. Дължина 91,5м.

Вижте кои корабостроителници се представят в Монако тази година.