Специални електрически крушки в синхрон с филма, който гледате

Сам Гробърт от Bloomberg представя най-новите електрически крушки

30.07.2014 | 12:22 Редактор: Виктория Крумова
Специални електрически крушки в синхрон с филма, който гледате

Очевидно толкова много въпроси останаха без отговор след миналогодишния абсурден хит „Торнадо от акули“, че Sу-Fу Network реши да пусне продължение „Торнадо от акули 2“, но този път невероятният екшън ще се пренесе не само на екрана, но и в лампите ви.  

Може би трябва да ви обясня. Това е електрическа крушка Philips с оттенъци, в която има три интересни неща: тя е светодиодна, може да свети в какъвто цвят пожелаете и има вградено Wi Fi, така че  можете да контролирате всяка крушка от приложение в телефона ви.

Какво общо имат с това SуFу и летящите акули?

Компанията се възползва от Wi Fi връзката на крушката, за да координира осветлението в стаята ви с действието, което се развива във филма. Второто екранно приложение Sу-Fу - Sу-Fу Sync – може да чува реплики от филма и после да изпраща инструкции на крушките в къщата ви. Например стаята ви може да бъде окъпана в приятна синя светлина, когато сте във водата, но след това да се промени в тъмночервено, когато някой нещастник е изяден от акула. Както всичко, свързано с „Торнадо от акули“, и това е малко глупаво. Добре, повече от малко. Но последиците всъщност са по-интересни от създаването на схема на осветление за последния филм на ужасите с Тара Рийд и Иън Зиринг.

Досега лампите правеха само две неща – включваха се и се изключваха. Но ако ги направите умни и цветни, различни приложения могат да ги контролират по различен начин. Лампите могат да се включват автоматично, когато се събуждате, защото fitbit отчита движенията ви. Пуснете музика - лампите ще са в синхрон с ритъма на всяка песен и ще превърнат къщата ви в дискотека.

В момента такава начален комплект ще ви струва 200$, а една крушка  - 60$. Не е лесно да си играете на дизайнер по осветлението, но две неща са сигурни: цената ще падне с времето и ще има „Торнадо от акули 3“.