Жертви при спецоперацията на украинската армия в Славянск

Kiiv Post съобщава, че антитерористичната операция в Източна Украйна е прекратена.

24.04.2014 | 18:39
Жертви при спецоперацията на украинската армия в Славянск

Временно изпълняващият длъжността президент Олександър Турчинов съобщи на 24 април в ТВ обръщение, че военните ще подновят действия в Донецка област, че страната няма да се огъне пред терористите и настоя Русия да изтегли военните си от границата.

Преди това украинските власти потвърдиха, че при новите военни действия са били убити петима федералисти и три техни барикади са унищожени.

Самите бунтовници съобщиха за жертви и ранени сред своите редици.

 

На сайта си Дмитрий Тимчук, ръководител на Центъра за военно-политически изследвания опровергава информацията. Според него в 150-километровата зона на украинско-руската граница все още има 50 000 руски войници.

Русия започна нови учения по границата. Министърът на отбраната Сергей Шойгу обясни, че страната е била "принудена да реагира", след като украинските командоси са нахлули в Славянск.

Стив Розенберг,  кореспондент на ББС в Славянск съобщава, че очакванията им да видят големи сблъсъци между украинските сили за отбрана и тежковъоръжени руски части не са се оправдали. Видели са хора в центъра на града, деца на улицата и трафик по пътищата, както и барикадите на федералистите.

Коментар на Райън Чилкот от Bloomberg на ситуацията на 24 април - във видеото.