Какво трябва да направим срещу агресията? Blog.bg

Мнения от Blog.bg

12.05.2015 | 14:45
Какво трябва да направим срещу агресията? Blog.bg

Блог БГ е предаването на телевизия Bulgaria On Air, обобщаващо независими мнения и коментари по важни теми от деня за България, Европа и света, събрани от блогърската платформа blog.bg.

Какво трябва да направим като общество, за да спрем агресията и злобата, с които сме се „заразили”? Това Ви попитахме от 4 до 10 май, след серията от потресаващо насилие, проявено към невръстни деца.

josarian: Както винаги съм казвал - всичко идва от възпитанието. Според него, огромна част от българското общество е възпитано по времето на така наречения социализъм, който си беше една отвратителна система според него, погубила милиони в цял свят. Няма вариант в който 40-50-70 години някое общество да бъде възпитавано да мрази всички, да убива хората с различно мнение и различни възгледи и да се получи така, щото поколенията да са хрисими християни, или просто човеци.

Според valeska,причините за агресията и злобата са много. Ролята на обществото е да не допуска те да се развиват. Основна роля за това имат семейството, училищната среда и общественото поведение. Насилието над деца няма оправдание! Всяко насилие може да бъде предотвратено. А колко хора искат да помогнат?! За съжаление живеем в общество с нравствен упадък…

varg1 смята, че ние сами не сме се заразили.Когато си отговорим на въпроса кой е тоя дето ни зарази тогава можем и да се излекуваме.Вярвам,че мнозина от вас знаят отговора на този въпрос и с повече воля биха постигнали истинската свобода от която се нуждаем.

stariatb възкликва НИЕ НЕ СМЕ ОБЩЕСТВО! Според него, обществото в България е разединено от партийни, религиозни, етнически, чуждопоклоннически и всевъзможни други различия, съзнателно насадени от външни и вътрешни сили. Така че у нас НЯМА ОБЩЕСТВО.

Според него, ПЪРВОТО, което трябва да направим е, ДА СТАНЕМ ОБЩЕСТВО!

ВТОРОТО. Станали общество, е необходимо да направим ДЕМОКРАТИЧЕН ИЗБОР НА ДЪРЖАВНО УПРАВЛЕНИЕ, при който ДА СЕ ИЗБЕРАТ ЖЕЛАНИ ОТ ХОРАТА И СЛУЖЕЩИ ИМ УПРАВЛЯВАЩИ.

И ТРЕТОТО. Да направим КРАЙНО НЕОБХОДИМИТЕ НИ ДЕМОКРАТИЧНИ РЕФОРМИ, които, всъщност, са ПРОМЕНИ В ДЪРЖАВНОТО УПРАВЛЕНИЕ И ИКОНОМИКАТА, МАКСИМАЛНО ИЗГОДНИ ЗА СТРАНАТА И ГРАЖДАНИТЕ.

starbuck69 споделя просто мисли. Според него, политиката сериозно уврежда разума на онези, които се занимават с нея, превръща ги във все по-обсебени от това зло. Страната ни няма да тръгне напред, ако непрекъснато се делим на русофили, русофоби, на сини и червени, на "добри" и "лоши". Никой не е съвършено прав в изказа си, във вижданията си за Света, нито в нещата, които изповядва, или в които вярва. Трябва да има нещо общо, което да ни обедини като нация - любовта към страната ни, вярата в семействата, в близките и приятелите ни, самодисциплината и коректността. Липсват ни толерантност и търпимост, а най-вече търпение. Ако всеки стане малко по-търпелив, българската машина, макар и със скърцане и трудно, ще се задвижи.

Завършваме с мнението на bojiislujitel, според когото, народ, който няма страх от Бога, е в състоянието в което е нашият народ.

Тази седмица 11 - 17 май Ви питаме: Планира се разделянето на висшите учебни заведения на изследователски и образователни. Изследователските университети ще са тези, в които обучението е съчетано и с развиване на научна дейност, като те ще получават и по-голямо финансиране. Останалите ще могат да се борят да влязат в елита, ако гонят определените критерии. Какво е Вашето мнение?

Очакваме Ви на Blog.bg.

Четете още публикации в блога на Bulgaria On Air