Мариела Нордел на борба срещу "тройката кебапчета с гарнитура"

Авторът и водещ на новия ТВ проект по Bulgaria ON AIR "С черпак в куфара" в интервю за Dnes.bg
Публикувана:

От 24 декември Мариела Нордел започва свой авторски проект в ефира на Bulgaria ON AIR. В "С черпак в куфара" тя ще ни въведе в тънкостите на кулинарията, ще ни срещне с успели българи в чужбина, ще ни покаже най-изисканите ресторанти. Има за своя мисия да повдигне гурме кухнята в България, да извади българина от традиционната поръчка "тройка кебапчета с гарнитура". Всичко за новото й предаване, имаме ли кулинарна култура, какво би сготвила на желан мъж - Нордел пред Dnes.bg.

Стартирате в ефира на Bulgaria ON AIR шоуто "С черпак в куфара". Какво ви провокира да направите подобно предаване?

Винаги съм работила това, което ми харесва. Затова и навремето, когато записах право в Софийския университет, реших, че не искам да прекарам живота си по арести, полицейски управления, тесни, задимени кабинети, общувайки със съдии, прокурори, полицаи. Затова не се явих на държавен изпит и не взех диплома. В Швеция ми отвориха очите, там разбрах, че за да успееш в нещо, освен да си много подготвен, трябва и много да обичаш, да вярваш в това, което правиш. Аз в България имам мисия и тя е да повдигна гурме културата. Много ще реагират ехидно - "за коя се мисли тази, че да ни повдига каквато и да е култура". Ами, мисля се за вечния имигрант. Поради многостранния ми произход, политическите причини и още много други неща аз съм имигрант от 14-месечна възраст! Живяла съм къде ли не по света, видяла съм много, приспособявала съм се и затова ми се струва, че този опит може да се претвори в нещо полезно за много хора. Да не говорим, че от 9-годишна аз готвя вкъщи и от дядо ми съм наследила любовта към кулинарията и таланта. Затова се чудех как да обединя огромния си опит, мисията си в България и нещо, което ми доставя удоволствие – пътуването. Така се роди идеята за това предаване – докато пътувам из далечни места, да запознавам българския зрител по един простичък и мой начин с нещата, които ме впечатляват, които считам за интересни. Още повече, че на българското медийно поле такъв продукт липсва.

Много хора ви познават като кулинар, но всъщност в предаването вкусните ястия ще бъдат само част. Какво да очакват зрителите и какво ще видят в премиерното издание?

Храната за мен е комуникация или най-малкото – повод за такава. Чрез това какво и как ще ти поднеса, мога да ти кажа много повече от хиляди думи! Вкусните и уникални ястия, които представям, са най-често извинение, за да се доближа и общувам с интересни и успели хора. В края на краищата всички ядем и всички обичаме вкусното, е, с изключение на бившия ми съпруг, който ядеше, защото така се налага, за съществуване… В сериите ще разведа публиката на Bulgaria ON AIR из ексклузивни и луксозни места като "Диамантния квартал" на столицата на брилянтите – Антверпен. Там ще им покажа красиви бижута. Ще ги пъхна в кухнята на най-скъпия шоколад в света. Ще ги запозная и с гръцки селяни, планинари, които са направили един от най-успешните ресторанти на прославения гръцки остров Скиатос, където се снима прословутият мюзикъл "Мамма миа". Няма да подмина и успелите българи по света. Специално в първата серия, която ще се излъчи на Бъдни вечер от 12:30 часа, ще разкажа как холандците посрещат Дядо Коледа, както и за едно невероятно място в Белгия, където от стара помпена станция на пристанище са направили звезден ресторант.

Цялото интервю на Александър Попов вижте тук >>

От 24 декември Мариела Нордел започва свой авторски проект в ефира на Bulgaria ON AIR. В "С черпак в куфара" тя ще ни въведе в тънкостите на кулинарията, ще ни срещне с успели българи в чужбина, ще ни покаже най-изисканите ресторанти. Има за своя мисия да повдигне гурме кухнята в България, да извади българина от традиционната поръчка "тройка кебапчета с гарнитура". Всичко за новото й предаване, имаме ли кулинарна култура, какво би сготвила на желан мъж - Нордел пред Dnes.bg.

Стартирате в ефира на Bulgaria ON AIR шоуто "С черпак в куфара". Какво ви провокира да направите подобно предаване?

Винаги съм работила това, което ми харесва. Затова и навремето, когато записах право в Софийския университет, реших, че не искам да прекарам живота си по арести, полицейски управления, тесни, задимени кабинети, общувайки със съдии, прокурори, полицаи. Затова не се явих на държавен изпит и не взех диплома. В Швеция ми отвориха очите, там разбрах, че за да успееш в нещо, освен да си много подготвен, трябва и много да обичаш, да вярваш в това, което правиш. Аз в България имам мисия и тя е да повдигна гурме културата. Много ще реагират ехидно - "за коя се мисли тази, че да ни повдига каквато и да е култура". Ами, мисля се за вечния имигрант. Поради многостранния ми произход, политическите причини и още много други неща аз съм имигрант от 14-месечна възраст! Живяла съм къде ли не по света, видяла съм много, приспособявала съм се и затова ми се струва, че този опит може да се претвори в нещо полезно за много хора. Да не говорим, че от 9-годишна аз готвя вкъщи и от дядо ми съм наследила любовта към кулинарията и таланта. Затова се чудех как да обединя огромния си опит, мисията си в България и нещо, което ми доставя удоволствие – пътуването. Така се роди идеята за това предаване – докато пътувам из далечни места, да запознавам българския зрител по един простичък и мой начин с нещата, които ме впечатляват, които считам за интересни. Още повече, че на българското медийно поле такъв продукт липсва.
Още по темата
Мариела Нордел пътешества с черпак в куфара

Много хора ви познават като кулинар, но всъщност в предаването вкусните ястия ще бъдат само част. Какво да очакват зрителите и какво ще видят в премиерното издание?

Храната за мен е комуникация или най-малкото – повод за такава. Чрез това какво и как ще ти поднеса, мога да ти кажа много повече от хиляди думи! Вкусните и уникални ястия, които представям, са най-често извинение, за да се доближа и общувам с интересни и успели хора. В края на краищата всички ядем и всички обичаме вкусното, е, с изключение на бившия ми съпруг, който ядеше, защото така се налага, за съществуване… В сериите ще разведа публиката на Bulgaria ON AIR из ексклузивни и луксозни места като "Диамантния квартал" на столицата на брилянтите – Антверпен. Там ще им покажа красиви бижута. Ще ги пъхна в кухнята на най-скъпия шоколад в света. Ще ги запозная и с гръцки селяни, планинари, които са направили един от най-успешните ресторанти на прославения гръцки остров Скиатос, където се снима прословутият мюзикъл "Мамма миа". Няма да подмина и успелите българи по света. Специално в първата серия, която ще се излъчи на Бъдни вечер от 12:30 часа, ще разкажа как холандците посрещат Дядо Коледа, както и за едно невероятно място в Белгия, където от стара помпена станция на пристанище са направили звезден ресторант.

Прочети още на: http://www.dnes.bg/zvezdi/2016/12/21/mariela-nordel-na-borba-sreshtu-troikata-kebapcheta-s-garnitura.326355
 
Коментари ( 0 )