fallback

Икономика на страха

Очакване за криза или за икономически проблеми. Коментар на Юлия Добрева

19.06.2022 | 12:00 Автор: Таня Харизанова

В предаването Money.bg гостува заместник-ректорът на Висшето училище по застраховане и финанси проф. Юлия Добрева, с която говорим за „икономика на страха“. Поводът е конференцията „Икономика на страха“, която учебното заведение организира, но и не само – не изпитваме ли в момента именно икономически страх от неизвестното? 

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и Лабораторията за научно-приложни изследвания към него VUZF Lab организират научно-приложна конференция на тема "Икономика на страха", посветена на 20-та годишнина на висшето училище, която се отбелязва през 2022 г. Събитието ще се проведе на 23 юни 2022 г. от 10.30 часа във ВУЗФ.

В предаването коментираме и темата, дали слагаме край на автомобилите с вътрешно горене.

България трябва да стимулира прехода към електрически автомобили, защото освен всички ползи за екологията, тази индустрия може да създаде над 80 хиляди нови работни места у нас.

Това заяви за Money.bg в Страсбург евродепутатът от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Петър Витанов.

Повод за коментара му е решението на Европейския парламент за забрана на производство на двигатели с вътрешно горене от 2035 година. С Петър Витанов се срещна Борислав Петров. 

Целите разговори гледайте във видеото!

 

fallback
Още от Money.bg
fallback