Почина актьорът, изиграл Уили Танер в сериала "Алф"

Макс Райт е водил дългогодишна борба с рака

27.06.2019 | 11:10 Редактор: Юлия Христова
Почина актьорът, изиграл Уили Танер в сериала

Актьорът Макс Райт, познат от ролята си на Уили Танер в сериала "Алф", почина в сряда на 75 години. Семейството на Райт потвърди смъртта му пред TMZ.

Актьорът е починал в своя дом в щата Калифорния след дългогодишна борба с рака. Райт е диагностициран със злокачествено заболяване на кръвта през 1995 година.

Най-известната му роля остава тази на приемния баща на Алф, извънземното, чийто кораб се е разбил на Земята. Сериалът е излъчван от септември 1986 г. до 1990 г. по американската телевизия NBC. Райт обаче не успява да надмине славата на сериала и след края му големите кинопродуценти го свързват само с образа на очилатия чиновник и той не получава предложения за касови продукции.

Райт се снима в още редица телевизионни продукции, сред които "Бар Наздраве", "Бъфало Бил", "Мърфи Браун" и други. На голям екран той участва в "Ах, този джаз", "Познай кой идва в колежа", "Червените" и една от адаптациите на "Сън в лятна нощ".

През 1998 година получава номинация за театралните награди "Тони“ за работата си в постановката "Иванов“ по Чехов. Три години преди това обаче е диагностициран е с най-разпространения вид злокачествено заболяване на кръвта лимфом. Актьорът минава тежко лечение с химиотерапии и успява да се възстанови, но идват нови проблеми.

Въпреки успехът му с "Алф“, самият Райт споделя, че намразил сериала заради упоритата работа по него. Там разказва, че заради дългите и уморителни снимки започват проблемите му и със съпругата му Линда, с която са женени от 1965 г. до смъртта ѝ през 2017 г.

 

Снимка: Facebook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК