Тръмп срещу медиите: Обвини NY Times в предателство

Според него журналистите са врагове на народа

16.06.2019 | 20:06 Редактор: Юлия Христова
Тръмп срещу медиите: Обвини NY Times в предателство

Според публикация на в. New York Times, САЩ предприемат все повече информационни атаки срещу електропроводните мрежи на Русия. Тази информация обаче не се понрави на президента Доналд Тръмп, който обвини медията във "виртуално предателство".

"New York Times току-що пусна материал, в който казват, че САЩ съществено засилват кибератаките си срещу Русия. Това е акт на виртуално предателство", написа Тръмп в Туитър.

"При това е лъжа!", заяви той, като нарече нюйоркския всекидневник "корумпиран" и повтори обвиненията си, че журналистите са "врагове на народа".

Вчера вестникът съобщи, че американското правителство е активизирало информационните си атаки срещу електропроводните мрежи и други обекти в Русия, за да изпрати предупреждение на Москва, заподозряна, че прави същото в САЩ, и за да подготви евентуална кибернетична атака при мащабен конфликт между двете страни.

Според американски представители, цитирани в изданието, Тръмп не бил подробно информиран за тези операции. Пентагонът и тайните служби се колебаели дали да осведомяват президента за текущите операции срещу Москва "от страх как ще реагира той и с оглед възможността той да ги отмени или да ги обсъди с чуждестранни представители, като през 2017 г., когато той спомена за една деликатна операция пред руския външен министър", обяснява New York Times.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК