Мъж и жена опитаха да вземат заложник в парламента на Турция

Двамата се оказали свързани с малка крайнолява групировка

15.05.2019 | 15:46 Редактор: Юлия Христова
Мъж и жена опитаха да вземат заложник в парламента на Турция

Двама души бяха арестувани за опит за вземане на заложник в турския парламент, предаде БНР.

Мъж и жена са били задържани, след като са се опитали вчера следобед с бръснач да вземат за заложник служител в Меджлиса. У арестуваните е бил открит и обвит с тиксо макет, който наподобявал взривно устройство. Турските медии съобщиха за инцидента снощи.

Когато пристигнали пред първите контролни пунктове на турския парламент, мъжът и жената поискали среща с депутат от Истанбул от опозиционната Народнорепубликанска партия.

Докато били съпровождани към място, където да изчакат отговор от офиса на депутата, мъжът и жената са се опитали с бръснач, прикрепен към писалка, да вземат за заложник служител, но са били бързо обезвредени от охраната.

Арестуваните са се оказали свързани с малката крайнолява групировка Революционен фронт за народно освобождение, която е обявена извън закона в Турция. Срещу тях в миналото са били повдигнати множество обвинения за пропаганда и членство в терористична организация и организиране на незаконни митинги и протести и увреждане на публична собственост по време на тях, а единият от задържаните е изтърпял и присъда в затвор в Коджаели по тези обвинения.

Харесайте страницата ни във Facebook  ТУК.

Снимка: Pixabay