Спасиха водолаз участвал в измъкването на футболен отбор от пещера в Тайланд

Джош Браткли се отървал без наранявания след едно денонощие прекарано във водата
Публикувана: От:

Още по темата

 

Водолаз, участвал в спасяването на младежкия футболен отбор от пещера в Тайланд миналата година, сега бе спасен, след като самият той изпадна в беда. Британският опитен гмуркач Джош Браткли изчезва във вторник след мисия в пещера в Тенеси.

Мъжът влязъл с четирима свои колеги за проучване. Изведнъж, колегите му забелязват, че той липсва от групата и се обаждат на специален екип за помощ. За едно денонощие Браткли е спасен. Той е в добро здраве. 

"Това е много солена, опасна и ниска пещера. Стигнах до въздушен джоб и там беше той, каза: "Благодаря, кой си ти?". Беше много спокоен. Попитах го как се чувства, има ли някакъв проблем. Психическото му състояние е безупречно, той е професионалист, свърши чудесна работа, като помагаше в неговото спасяване и всичко мина бързо и безпроблемно", заяви един от спасителите Ед Соренсън. 

Според спасителните екипи спокойствието и умствената сила на Джош Браткли са били ключови за неговото оцеляване. Единственото му желание след извеждането му от пещерата било пица.
Браткли е един от водолазите, които миналата година участваха в мащабна спасителна операция по изваждането на младежки футболен отбор от пещера в Тайланд. По-късно той беше награден за усилията и смелостта си.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Коментари ( 0 )