Блумбърг вярва в победа над Тръмп, но няма да се кандидатира за президент

Можем да постигнем много повече през следващите две години, заяви бившият кмет на Ню Йорк

06.03.2019 | 15:21 Редактор: Тодор Петров
Блумбърг вярва в победа над Тръмп, но няма да се кандидатира за президент

Бившият кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг обяви, че няма да се кандидатира за президент през 2020 г. Така името му се зачерква от иначе пренаселения списък с кандидати, които искат да предизвикат Доналд Тръмп.

77-годишният Блумбърг заяви, че вярва, че ще победи Тръмп на преки президентски избори, но е наясно за това колко трудно би било да се спечели номинацията на Демократическата партия. Той добави, че е по-добре да прекара следващите две години, влагайки средства в своите инициативи, като например да помогне на страната да премине към възобновяема енергия и да се справи с насилието с оръжие.

"Можем да постигнем много повече през следващите две години, но само ако останем фокусирани върху работата и я разширим. Факт е, че една национална президентска кампания би ограничила способността ми да го направя", пише той в статия за Bloomberg News.

Бившият кмет на Ню Йорк също така призова демократите да номинират кандидат, "който ще бъде в най-силната позиция да победи Доналд Тръмп и да ни върне отново страната".

Най-известните, които все още обмислят кампания, са бившият вицепрезидент Джо Байдън и бившият конгресмен от Тексас Бето О'Рурк. И двамата съобщиха, че скоро ще обвявят своите намерения, пише Investor.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК