Руснак с вулгарни регистрационни номера загази в САЩ

Табелата на автомобила му изписва едно познато за българи и руснаци трибуквие

16.02.2019 | 10:50 Редактор: Иван Берберов
Руснак с вулгарни регистрационни номера загази в САЩ

В повечето американски щати комбинацията от букви и цифри за регистрационния номер се избира от собственика на автомобила. От това пострада руснак, който избра любопитни символи за своята Tesla Model S. Оказа се, че те са разбираеми дори за властите в САЩ.

Живеещият от доста време зад океана Владимир Акунин регистрирал електромобила си през миналата година. Той решил да му сложи номера с надпис "XYECLA", чиито първи 3 букви не се нуждаят от превод в руския (а и в български език). Те се римуват с края на името на производителя на колата, пише AutoMedia.bg.

Акунин се похвалил във Facebook с номерата и това веднага довело до реакция на властите. Местният транспортен департамент изпратил на руснака писмо, в което го уведомява, че трябва да върне регистрационните табели.

Причината е, че част от символите в тях "може да звучат като жаргонно обозначение на мъжки гениталии, ако се произнася на руски. И съответно то се приема като вулгарност".

От транспортното ведомство са дали срок на Владимир да върне номерата, като в него той може да подаде жалба срещу решението. Ако този срок не бъде спазен, а табелите не бъдат върнати, те се анулират автоматично и собственикът им няма право да ги използва.

Любопитното е, че приятел на Владимир - също руснак, който живее в района, разполага с Tesla Model S с почти аналогичен номер. Разликата е, че буквата C е заменена с S. Той обаче все още не е получил нареждане да върне номерата.

Харесайте ни във Facebook ТУК

Снимка: Facebook