Брюксел 1

Как решенията на Брюксел променят всекидневието ни, как експерти, политици и граждани коментират новините от евроинституциите.

Събота, 17,30

Водещ:
Милена Милотинова

Копринаров: Изявлението на Радев за Венецуела нанесе щета на България

Бившият ни посланик в страната смята, че разнобоят между Радев и Борисов по темата е момент за съжаление
Публикувана: От:

Още по темата

 

"Раздвояването в оценката на събитията във Венецуела между президента и правителството у нас, е достойно за съжаление. Смятам, че изявлението на президента Радев нанесе щета върху образа на България като част от ЕС, нанесе щета и върху самочувствието на българите в чужбина," заяви в студиото на предаването "Брюксел 1" на Bulgaria ON AIR бившият посланик на България във Венецуела проф. Лазар Копринаров.

"Смятам, че не можеше под формата на неутралност да се избегне отговора на въпроса каква е оценката на България за ставащото във Венецуела," каза дипломатът. 

По думите му при население от 32 милиона бежанците от Венецуела от 460 000 хиляди преди 7 години сега са 2 милиона и 600 хиляди. "Те бягат от бедност и политически преследвания," е позицията на проф. Копринаров.  

Има ли риск от гражданска война или военна намеса във Венецуела - вижте разговора на Милена Милотинова от предаването "Брюксел 1" с журналиста Къдринка Къдринова, политолога Георги Киряков и дипломата проф. Лазар Копринаров.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Коментари ( 0 )