След масовите протести: Макрон ще се обърне към нацията

Френският президент ще проведе среща с профсъюзите

10.12.2018 | 11:43 Редактор: Ивайло Николов
След масовите протести: Макрон ще се обърне към нацията

Очаква се днес френският президент Еманюел Макрон да направи обръщение към нацията на фона на продължаващите близо месец масови протести на "жълтите жилетки" в страната.

Преди това държавният глава ще проведе среща с представители на профсъюзите и работодателски организации, на която ще присъства и премиера Едуар Филип, както и министри от кабинета.

Източник от френското правителство обяви, че държавният глава е мотивиран да намери изход от ситуацията, но подчерта, че проблемите не могат да бъдат решени с магическа пръчка.

При протестите на "жълтите жилетки" във Франция, прераснали за пореден път в сблъсъци с полицията, бяха задържани над 1 700 души.

Близо 140 души бяха ранени, като сред пострадалите има и няколко полицаи. Снимки в медиите показват десетки надписи и графити с обиди към президента по улиците на Париж и призиви той да се оттегли.


1
0 rate up comment rate down comment 0
ivan.mitev.315
преди 5 години
Заради прилагане на грешен основен икономически подход за държавно управление, подобно на германският канцлер Ангела Меркел, френският президент Еманюел Макрон е с подсигуряван провал. Сигнализирай за неуместен коментар