Похитителят от Кьолн е имал ислямистки мотиви

От полицията съобщиха, че мъжът е в кома

17.10.2018 | 23:11 Редактор: Ралица Братанова
Похитителят от Кьолн е имал ислямистки мотиви

Има данни, че сириецът, който в понеделник взе заложничка в Кьолн, е имал радикални ислямистки мотиви, съобщиха от Dnes.bg .

Главният федерален прокурор съобщи, че свидетели са разказали, че мъжът, идентифициран като Мохамад А. Р., заявил, че е член на терористичната организация "Ислямска държава" и че иска да замине и да се присъедини към групировката в Сирия. В телефонни разговори сириецът искал да му разрешат да пътува до Сирия, за да се включи в редиците на ИД.

"Въз основа на това, което ни е известно до момента, има достатъчно признаци, че деянието е имало радикален ислямистки мотив", каза прокурорът.

Вчера германската полиция съобщи, че нападателят е в кома, след като е бил прострелян няколко пъти, но животът му е вън от опасност.

Извършителят излял запалителна течност на пода на заведение за бързо хранене и я запалил, а 14-годишно момиче, което се опитвало да избяга, за да се спаси от пламъците, паднало и получило тежки изгаряния.
Заподозреният е обвинен в опит за убийство и предизвикване на тежка телесна повреда.

Прокуратурата разследва дали сириецът наистина е извършил нападението от името на ИД или на друга терористична организация и дали е имал съучастници.