Расте броят на жертвите на рухналия мост край Генуа - вече са 39

Спасителните екипи се надпреварват с времето да открият оцелели под руините на виадукта

15.08.2018 | 17:25 Редактор: Велислав Филипов
Расте броят на жертвите на рухналия мост край Генуа - вече са 39

Расте броят на жертвите на рухналия край Генуа мост. Вече са 39, сред които и три деца – на 8, 12 и 13 години. Няма пострадали български граждани. Спасителните екипи се надпреварват с времето да открият оцелели под руините на виадукта. 

Бившият вратар на "Каляри" Давиде Капело пътува за Генуа по моста, когато изведнъж вижда как пътят отстъпва, а колата му започва да пропада. Давиде описва апокалиптична сцена на филм на ужасите. Колата му пада от 30 метра, но се заклещва между колоните на моста и не се смачква.

Освен Давиде оцеляла по чудо е и Валентина Галбузера. Тя разказва, че мостът пада пред нея. Спасява се само за секунди. Усеща, че мостът започва да трепери и се връща. След това оставя колата и побягва. 

Спасителните екипи продължават да издирват оцелели сред отломките от рухналия мост. Драматични кадри показват как пожарникари спасяват човек, хванат в капан сред останките на колата му, която виси във въздуха. Властите предупреждават, че работата става все по-трудна, тъй като вече трябва да се изместват все по-големи парчета бетон.