Македонските медии със светкавични реакции за отказа на Борисов от среща с Георге Иванов

А гръцката опозиция внася вот на недоверие срещу правителството на Алексис Ципрас

14.06.2018 | 17:43 Редактор: Лазарина Колчагова
Македонските медии със светкавични реакции за отказа на Борисов от среща с Георге Иванов

Македонските медии реагираха светкавично на новината, че премиерът Бойко Борисов е отказал да приеме македонския държавен глава Георге Иванов. 

А гръцката опозиция внася вот на недоверие срещу правителството на Алексис Ципрас.

"Борисов "затвори вратата" на Георге Иванов" – с такова заглавие излезе македонското издание "Фактор". Българският външен министър Екатерина Захариева също е отменила планираната среща с Иванов. 

А електронното издание "Независен" отбелязва: Бойко Борисов отмени срещата с Георге Иванов поради арогантността му. 

Изданието спекулира, че вероятно арогантното поведение на Иванов в рамките на вчерашната му среща със Зоран Заев и Никола Димитров, която македонският президент прекъсна само за две минути, е причина за реакцията на българския премиер. 

С подобно заглавие, но далеч по-дръзко в изказа си излезе и изданието "Плюс Инфо". За отказа на Бойко Борисов да приеме македонския президент съобщи и телевизионния канал "Телма". 

Медията излезе със заглавие "Георге Иванов изгонен от Бойко Борисов и Екатерина Захариева". 

А политическите реакции в Атина и Скопие не стихват - бившият премиер на западната ни съседка Никола Груевски коментара, че предложението, което е било публично отхвърлено през 2009 г., сега е прието в далеч по-лош вариант. 

Политически сътресения има и в гръцкия парламент. Опозицията внася вот на недоверие срещу правителството на премиера Алексис Ципрас. 

Гръцкият премиер Алексис Ципрас побърза да се защити като изтъкна: "В договора с Македония ще има решение за гражданството, а не за идентичността", каза той.

Вижте повече във видеото!