Преди финала на Шампионска лига: Кой е по-скъп? Реал vs Ливърпул

"Кралският клуб" е фаворит не само заради по-скъпите си звезди

26.05.2018 | 10:38 Редактор: Велислав Филипов
Преди финала на Шампионска лига: Кой е по-скъп? Реал vs Ливърпул

Отборът на "Реал" (Мадрид) струва с 400 млн. евро повече от този на "Ливърпул". Това заяви редакторът на спортния сайт Gol.bg Веселин Коларов в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

Двата тима се изправят един срещу друг днес във финала на Шампионска лига, като гостът обясни, че "кралският клуб" е фаворит не само заради по-скъпите си звезди. 

"Реал" преследва трети пореден триумф в турнира на богатите – нещо, което никой не е постигал в този му формат. Опитът е изцяло на страната на испанците, очакванията са за зрелищен мач", каза Коларов.

Той коментира и цените на футболистите, като заяви, че Кристиано Роналдо (120 млн. евро) ще е №1 по този показател в Киев.

"За "Ливърпул" това е Мохамед Салах (80 млн. евро). Голямата разлика може да се види между петите най-скъпи състезатели на съперниците – Гарет Бейл (70 млн. евро) и Алекс Окслейд-Чембърлейн (30 млн. евро)", добави гостът.

Коларов направи съпоставка между представянето на Роналдо и Салах през сезона в Шампионска лига и каза още, че египетският национал трябва да затвърди отличното си представяне, за да може да се сравнява с петкратния носител на Златната топка.