Ванга предсказала световно господство на Русия

Пророчицата казва още през 1979 година, че Европа ще се превърне в пустош

19.03.2018 | 16:20 Редактор: Ивайло Николов
Ванга предсказала световно господство на Русия

Сляпа пророчица, която предсказа терористичните атаки на 11 септември 2001 година, предрича, че Владимир Путин ще управлява света някой ден, пише Daily Mail.

Българката баба Ванга, която умира на 85 - годишна възраст през 1996 година, е позната като "Нострадамус на Балканите".

През 1979 година Ванга, която има 85% успех на нейните прогнози, казва на писателя Валентин Сидоров, че Русия ще стане "господар на света", след като Европа стане "пустош".

"Всички ще се стопят, като лед, само един остава недокоснат - славата на Владимир, слава на Русия", казва тя.

Тя твърди, че никой не може да спре Русия и всички ще бъдат отстранени от пътя ѝ, като не само, че ще бъде съхранена, но ще бъде и господар на света.

Путин, който стана президент за първи път малко преди над 18 години, бе преизбран за държавен глава за следващите 6 години, след президентските избори в неделя.

Той пое ролята на действащ президент на Русия през декември 1999 година и оттогава доминира на руския политически пейзаж, отбелязва още изданието.

Ванга, родена като Вангелия Пандева Гущерова в Струмица, преди десетилетия предсказва и Brexit. Тя също така прогнозира, че Европа, каквато я познаваме ние, "ще престане да съществува до края на 2016 година"

Пророчицата казва, че континентът ще се превърне в "пустош, почти лишен от човешки живот".

Въпреки че не е напълно точна, Великобритания гласува да напусне Европейския съюз на 23 юни, същата година.

Ванга мистериозно губи зрението си, когато е на 12 години, по време на голяма буря. Нейното семейство я открива няколко дни по-късно - със затворени и покрити с мръсотия очи.

По-късно тя твърди, че е получила първото си видение през този период, когато е липсвала, и вярва, че ѝ е дадена силата да предсказва бъдещето и да лекува другите.

Четете още на dnes.bg