Жена се опита да нахълта в Белия дом с автомобила си

Незабавно е била задържана и предадена на полицията

24.02.2018 | 09:51 Редактор: Иван Берберов
Жена се опита да нахълта в Белия дом с автомобила си

Лек автомобил удари бариера на Белия дом, но не премина през нея, а управлявалата го жена, беше задържана, съобщи "Сикрет сървис", цитирана от "Ройтерс".

Не са произведени изстрели, няма и пострадали служители от охраната, се казва в поредица съобщения на службите. Белият дом беше отцепен, като всичко стана малко след срещата между президента на САЩ Доналд Тръмп и австралийския премиер Малкълм Търнбул, който все още беше в сградата на американското президентство.

Жената, управлявала лекия автомобил, който удари бариера на Белия дом, е 35-годишна от Тенеси. След случката американското президентство остана отцепено за около час, предаде "Асошиейтед прес".

Сикрет сървис добави, че водачът на автомобила, е била "незабавно задържана". Случката е станала на югоизточния вход на комплекса. За жената е установено, че е жител на Ла Верн, щата Тенеси, както и че Сикрет сървис и преди се е сблъсквала с нея в района на Белия дом, като се е стигало до неуточнен брой арести "за различни криминални прояви".

Службата заяви, че на жената са повдигнати неуточнен брой обвинения и е била предадена на полицията на Окръг Колумбия.

В съобщение в Twitter Тръмп изказа похвали за действията на охраната: "Благодарности към прекрасните мъже и жени на Съединените щати и към "Сикрет сървис" за добре свършената работа!"