Естония ни предаде еврощафетата със "Силата е в единството"

Естонският премиер изрази надежда България да работи в посока на Западните Балкани

16.01.2018 | 12:56 Редактор: Тодор Петров
Естония ни предаде еврощафетата със

Първата сесия в рамките на започналото българско европредседателство започва в Европейския парламент в Страсбург. В момента Естония, от която приемаме щафетата на председателсдтвото, отчита свършеното. 

В Страсбург е и премиерът ни Бойко Борисов, който утре ще представи в пленарната зала приоритетите на председателство ни. 

По време на крайната реч на естонския премиер залата бе полупразна. Той обаче направи страхотен жест към България като перефразира нашето мото - "Силата е в единството". 

Естонският премиер Юри Ратас изрази надежда, че България ще работи в посока на Западнте Балкани, предаде специалният пратеник на Bulgaria ON AIR в Страсбург Мартина Ганчева. Премиерът на Той направи признание, че страната му не е успяла да се справи с крехкия въпрос, свързан с миграцията и бежанците.

Председателите на европарламента, на Европейската комисия и на Съвета на ЕС, както и самият естонски премиер, избраха сини вратовръзки - любимят цвят на Европейския съюз.

А Жан-Клод Юнкер благодари на естонския премиер на български с "благодаря" и "браво."

Отвъд дневния ред на пленарното заседание усилено се говори за обстановката в Румъния. Какво вече съобщихме, румънският премие Михай Тудосе подаде оставка, тъй като изгуби подкрепата на своята партия.