Porsche разработва електрически автомобил

Моделът ще се превърне в директен съперник на Tesla Model X

27.11.2017 | 17:41 Редактор: Велислав Филипов
Porsche разработва електрически автомобил

Производителят на спортни автомобили Porsche няма никакво намерение да изостава от конкурентите си и вече работи върху електрическа версия на по-малкия си кросоувър Macan. Моделът ще се превърне в директен съперник на Tesla Model X.

Шефът на северноамериканското подразделение на марката Клаус Зелмер заяви, че пред компанията изобщо не стои въпрос за това дали ще пусне такъв автомобил на пазара, a кога точно.

През 2030 г. в държавите от ЕС ще влязат още по-жестоки ограничения на нивата на вредните емисии СО2, а първият етап от тяхното намаляване ще започне още по-рано – през 2025 г. Според шефа на отдела за разработки на Porsche – Михаел Щейнер, компанията ще се справи с тези срокове и ще предложи изцяло електрически модели, в това число и кросоувъри.

Очакванията са електрическият Macan да използва платформата на първия автомобил на ток на марката. Той бе показан като концептуален модел с името Mission E, а през последния месец Porsche тества прототип на електромобила на пистата "Нюрбургринг".

Повече новини четете на dnes.bg.