Радев след срещата си с Клинтън: Призова за безкомпромисна борба с корупцията!

Държавният глава покани американския президент отново да посети България

22.09.2017 | 17:33 Редактор: Жанета Нейкова
Радев след срещата си с Клинтън: Призова за безкомпромисна борба с корупцията!

Президентът Румен Радев се срещна с бившия американски президент Бил Клинтън. Двамата разговаряха в Ню Йорк, където българският държавен глава е на посещение за участие в 72-ата сесията на ООН, информира Dnes.bg

От Ню Йорк Румен Радев отново призова за борба с корупцията.

"България може да привлече много повече инвеститори от САЩ, но за да стане това е необходимо да си свършим домашното – борбата с корупцията трябва да се води наистина безкомпромисно”, каза българският президент след срещата си с Клинтън.
"Имаме подкрепата на президента Клинтън за по-голямо присъствие на темата България сред американския бизнес и общество", каза още Румен Радев след разговора си с президента (1993 г. - 2001 г.)

Държавният глава обясни отново и че съществува сериозна разлика между изключително доброто ниво на двустранното политическо сътрудничество и недостатъчното присъствие на американския бизнес в България.

По време на срещата си Клинтън, Радев го е поканил отново да посети страната ни и да изнесе лекция пред български студенти.

Бил Клинтън бе на официална визита в България през 1999 година. Това бе и първото официално посещение на действащ американски президент в нашата страна.

В Ню Йорк държавният глава се срещна и със сегашния президент на САЩ Доналд Тръмп и съпругата му Мелания. Радев произнесе и първата си реч пред Общото събрание на ООН, предстои да се срещне с българската общност в Америка.

Снимка: Пресцентър на президента Радев